
Nyheter och artiklar
Nyheter & artiklar
Läs våra senaste nyheter och artiklar

Snittar på tunnbröd med rökt patronskinka
Förrätter ska vara enkla. Gå ganska snabbt att slänga ihop, smaka riktigt gott – och helst inte göra en proppmätt innan varmrätten ens hunnit ut på bordet. Snittar är ett perfekt exempel på just det! Det här receptet funkar lika bra till helgmiddagen med familjen som...

Guide till pitepalt – recept, historia och tips
Pitepalt är en norrländsk delikatess som har en självklar plats i den svenska matkulturen. Denna klassiska rätt från Norrbotten har älskats i generationer och är fortfarande en favorit hos många. Men vad är det egentligen som gör pitepalt så speciell? Här får du inte...

Historien bakom Sveriges mest älskade korv
Under 1930-talet kom charkuteriprodukter att få en stor populärstatus i Sverige, och falukorven var inget undantag. Den blev snabbt en älskad del av den svenska matkulturen och fick en självklar plats i många hushålls matintag. Det recept som idag utgör standarden för...

Paltens historia
Pitepalt är en traditionell norrländsk delikatess, starkt förknippad med Piteå. Denna kokta, ljusbeigea boll består av en blandning av råriven potatis och mjöl och har en kärna fylld med rimmat fläsk. Rätten har en lång historia och är djupt rotad i den kulturella...