Nyheter och artiklar

Nyheter & artiklar

Läs våra senaste nyheter och artiklar

Skillnaden mellan pitepalt och kroppkakor

Skillnaden mellan pitepalt och kroppkakor

Tradition på tallriken – palt eller kroppkakor? Pitepalt och kroppkakor är två klassiska rätter i det svenska köket som ofta förväxlas. Båda är mättande, älskade och bygger på potatis och fyllning – men det finns tydliga skillnader som gör att de har sin egen plats på...

Friluftsmat från Piteortens Chark – gott och enkelt

Friluftsmat från Piteortens Chark – gott och enkelt

Sommaren i Norrbotten är kort men magisk – och bäst upplevs den förstås utomhus. Kanske på en vandring längs kusten, vid en tjärn med kastspöt i högsta hugg eller bara i en solig skogsglänta med familjen. Oavsett äventyr: det behövs mat! Och helst något som är både...

Våra kärnvärden – Grunden i allt vi gör

Våra kärnvärden – Grunden i allt vi gör

På Piteortens Charkuterifabrik i Piteå är våra kärnvärden mer än bara ord. De är riktlinjer som präglar varje steg vi tar, varje produkt vi tillverkar och varje relation vi bygger. För oss är det självklart att jobba på ett sätt som våra kunder i hela Norrbotten kan...

Snittar på tunnbröd med rökt patronskinka

Snittar på tunnbröd med rökt patronskinka

Förrätter ska vara enkla. Gå ganska snabbt att slänga ihop, smaka riktigt gott – och helst inte göra en proppmätt innan varmrätten ens hunnit ut på bordet. Snittar är ett perfekt exempel på just det! Det här receptet funkar lika bra till helgmiddagen med familjen som...