Snittar på tunnbröd med rökt patronskinka

Förrätter ska vara enkla. Gå ganska snabbt att slänga ihop, smaka riktigt gott – och helst inte göra en proppmätt innan varmrätten ens hunnit ut på bordet.

Snittar är ett perfekt exempel på just det!

Det här receptet funkar lika bra till helgmiddagen med familjen som till festen med vänner – eller varför inte till en myskväll hemma med något gott i glaset och en film på tv:n? Ett riktigt allround-tilltugg som är både enkelt att göra och smakar toppen.

Och bäst av allt? Huvudingrediensen är vårt egna, rökta kött från Piteortens Chark.


Ingredienser (för 4 personer)

  • 2 st tunnbröd
  • 4 skivor rökt oxkött eller rökt patronskinka från Piteortens Chark
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 msk finriven pepparrot
  • ½ tsk hackad gräslök
  • Finhackad ruccola

Tips: Vill du spara tid? Kör på färdig färskost med pepparrotssmak!


Så här gör du

  1. Blanda philadelphiaosten med den rivna pepparroten och gräslöken.
  2. Bred ut blandningen jämnt över tunnbröden.
  3. Strö över ruccola och lägg på skivor av det rökta köttet.
  4. Rulla ihop från långsidan och skär i ca 5 cm breda snittar.
  5. Lägg upp på ett fat och toppa med lite extra finhackad gräslök.

Sammanfattning

Snabba, enkla och goda snittar – perfekt till myskvällen, fördrinken eller festen!